Hem » Ungt företag säkrar branschen för uppblåsbara aktiviteter.

Ungt företag säkrar branschen för uppblåsbara aktiviteter.

Allt fler företag, städer och kommuner satsar på evenemang med hoppborgar och hinderbanor. När man bestämmer sig för att hyra en uppblåsbara aktivitet är det viktigt att tänka på är säkerheten. Joel Georgy på Aktivitetshyra i Kungsbacka är en av dem som arbetar för att höja säkerheten. -Våra kunder ska ha roligt, de ska inte behöva tänka på något annat.

I Sverige finns det tre arrangörer som får godkänna uppblåsbara hinderbanor och hoppborgar. En av dem är Joel Georgy som startade Aktivitetshyra i Kungsbacka för bara ett par år sedan. Han är dessutom certifierad besiktningsman.

-När vi kom in i branschen var det inte så många som tänkte på säkerheten, säger Joel. Konsumentverket började titta på branschen, vilket var bra. För oss var säkerheten i prioriterad fråga från dag ett. Och utgångspunkten när vi designar nya upplevelser. Det kostar oss lite mer men vi gör aldrig avkall på säkerheten.

Joel betonar att säkerheten är det som är prioritet nummer ett. – När man hyr en hoppborg, en hinderbana eller andra uppblåsbara aktiviteter ska man se till att de är godkända enligt europanorm EN14960:2013, en säkerhetsnorm som är till för att barnen inte ska skada sig.

-Tyvärr efterlever inte alla aktörer detta, men det går åt rätt håll. Visst händer det att vi förlorar ett och annat event, men vi kan inte göra avkall på säkerheten. Utrustning som inte håller måttet arbetar vi inte med. Om olyckan skulle vara framme gäller inte försäkringar om en hoppborg inte är certifierad. Branschen med uppblåsbara aktiviteter håller på att förändras. Och vi vill driva utvecklingen i branschen, designa nya säkra upplevelser, avslutar Joel.

För mer info och bilder kontakta Joel Georgy på telefon 031-303 44 99 eller på [email protected]

Aktivitetshyra AB startade 2016 av Joel Georgy. Förra året genomförde man 213 evenemang runt om i landet som lockade tusentals besökare och engagerade 75 medarbetare i åldrarna 16-21 år

Ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Kontakta oss här!!

Vi hjälper dig!

Om du vill ha hjälp att välja rätt evenemang eller skräddarsy ditt eget. Ring oss, så hittar vi på något kul ihop!

031-3034499[email protected]

Säg hej till oss!

Bilder att spara ner