Riktlinjer för användning av våra produkter

Det är hyrestagarens ansvar att se till att produkten används så att ingen fara för skador uppstår. Varje uthyrd produkt har en egen bruksanvisning som skickas med resp. produkt vid utlämnandet!

Ansvarig hos hyrestagaren är ansvarig att följande säkerhetsinstruktioner efterföljs:

 1. En ansvarig vuxen måste hela tiden övervaka.
 2. Mat, dryck och tuggummi är förbjudna i produkten (Produkten skall vara städad och ren när ni återlämnar den, annars tillkommer en avgift enligt prislista
 3. Ingen rökning eller grillning i närheten av produkten.
 4. Att klättra, hänga och sitta på produktens kanter/väggar är farligt och tillåts inte.
 5. Inga djur, leksaker eller vassa föremål är tillåtna i produkten.
 6. Om produkten inte används hela tiden så var noga med att slå av/på strömmen.
 7. Försäkra dig om att ingen som har/haft nack- eller ryggproblem hoppar, eller att ett barn som inte känner sig friskt hoppar.
 8. Silvertejp får ej användas på produkterna utan Aktivitetshyras uttryckliga godkännande.
 9. Det är inte tillåtet att vara i produkten när den blåses upp eller när den monteras ner efter som det är förenat med FARA.
 10. Se till att hålla ett säkerhetsavstånd på två meter runt produkten helt fritt (om någon råkar hamna utanför ur produkten så skall man inte riskera att landa på något hårt/vasst).
 11. Vid regn, stäng genast av fläktaggregatet och täck över produkten. När regnet väl är över kan vatten som lyckats ta sig in i produkten (vilket är normalt) lätt torkas av med en handduk.
 12. Om det skulle inträffa att fläktaggregatet slutar fungera så se till att alla som är i produkten tar sig ut omedelbart. Titta också så att inget kommit i vägen för blåsaren som hindrar den att fungera. Om blåsaren skulle överhettas eller förlora kraft, slå av strömbrytaren och sätt på den igen 1-2 minuter senare. Den ska starta om, och om den inte gör det, kontakta oss omedelbart.
 13. Bubbleballs och andra airtighta produkter skall pumpas upp till 80% av full styrka detta för att plasten inte skall spricka vid hårda stötar.
 14. Aktiviteterna användas både inne och utomhus. Det är normalt att aktiviteterna kan innehålla spår av bl.a gräs och det är fullt normalt att aktiviteterna kan vara lite fuktiga vid montering.
 15. Eventpersonalen har rätt till korta pauser för bl.a toalettbesök och aktiviteten kan då eventuellt behövas stängas ner en kort stund.